Voetreflexmassage gecombineerd met het gebruik van magnesium, wat zijn de voordelen?

Magnesium is een mineraal dat veel voordelen heeft voor je gezondheid. Het wordt vaak gebruikt in voetenbaden om de voeten en enkels te ontspannen en de spieren te verlichten. De voetenbaden bevatten magnesium sulfaat, ook bekend als Epsom zout.

Magnesium wordt opgenomen via de huid (grote poriën in de voetzolen) en helpt bij het verlichten van spierpijn, stijfheid en vermoeidheid. Het helpt ook bij het ontspannen van de bloedvaten en verbetert de doorbloeding.
De voetenbaden met magnesium helpen ook bij het verminderen van stress en angst. Het zout helpt bij het verminderen van het cortisolgehalte, het hormoon dat bijdraagt aan stress. Het vermindert ook spanningen in de spieren, waardoor je je meer ontspannen voelt. Ook voor sporters interessant!

Door regelmatig een voetenbad met magnesium te nemen, kun je de gezondheid (van je voeten) verbeteren. Het magnesium helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie, waardoor je voeten minder gevoelig worden. Het vermindert ook het risico op infecties en andere gezondheidsproblemen.
Het stimuleert ook de afgifte van endorfines, die de stemming verbeteren en het gevoel van welzijn verhogen.

Producten ook in de praktijk verkrijgbaar.
(Info ook als te vinden)