Van overleven naar voluit leven

Verbinding met je gevoel, hart en intuïtie, meer zelfbegrip en autonomie.

Voetreflex- ontspanningsmassage

Ben je al bekend met deze vorm van ontspannen? Gun jezelf deze massage als rust en oplaadpunt in het hectische bestaan van alle dag!

Voetreflexmassage is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief, ter ontspanning en therapeutisch toegepast kan worden.

Het is gebaseerd op de theorie dat de voet een afspiegeling is van ons gehele lichaam. Door de reflexzones op de voeten te masseren kunnen de blokkades in het lichaam worden opgeheven, terwijl dit ook een diepgaande invloed kan hebben op lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexzones in de voeten corresponderen met de organen en de orgaansystemen. Door deze specifieke massage wordt de energiestroom in het hele lichaam geactiveerd en word het zelfhelend mechanisme van het lichaam gestimuleerd. Voetreflexologie geeft jouw lichaam en geest de kans om weer in balans te komen.

De voordelen op een rij

1. Geeft totale ontspanning: voetreflextherapie vertraagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk, vertraagt de ademhaling, zet aan tot dieper ademhalen en vermindert stress.

2. Activeert zelfgenezend vermogen: Je gebruikt jouw zelfhelend vermogen iedere dag. In onze slaap en bij het herstellen van wonden en breuken. Door stress vermindert dit vermogen waardoor herstel langer duurt. Tevens werkt het pijn verlichtend. 
3. Ontgift en voert afvalstoffen af: hierdoor wordt het immuunsysteem sterker en verbetert het algemene gevoel van welzijn.
4. Verbetert het zenuwsysteem: voetreflextherapie stimuleert duizenden zenuwuiteinden in de voeten.
5. Bevordert psychisch welbevinden: Wanneer we gestrest zijn wordt ons lichaam vatbaarder voor ziekten en aandoeningen- Voetreflextherapie vermindert stress en zorgt voor totale ontspanning. 
6. Verbetert bloed- en energiecirculatie: Wanneer je bloed goed doorstroomt, brengt het zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en verwijderd het afvalstoffen.
7. Verbetert immuunsysteem: voetreflextherapie stimuleert het lymfestelsel en vermindert daarmee het infectierisico. Voetreflextherapie helpt bij het verwijderen van giftige stoffen en stimuleert de productie van endorfine, wat leidt tot verbetering van het immuunsysteem en het algehele gevoel van welzijn.


Ook voor kinderen werkt voetreflex massage erg goed!

Janneke Menting, voetreflextherapeut i.o

Boost je gezondheid met:

Reviews

Marian
In mijn zoektocht om weer meer terug naar mijn gevoel te gaan kwam ik via Linkedln Janneke haar teksten tegen. Wauw!! was het eerst dat ik dacht, haar heb ik nodig!

En met succes, ik voel weer en durf er ook op te vertrouwen. Mijn binnenwereld is er

een stuk mooier van geworden.

V
Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Dankjewel! Het zijn niet veel woorden maar wel zeer gemeend.

S

Verbaasd was ik wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken.

Ik heb de sessies met Janneke als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij echt ondersteund om het pad te bewandelen en mezelf weer te vinden.

Meer dan dat, ik geef mezelf nu de ruimte om te ontdekken en dingen van mezelf te ontwikkelen. Waarvan ik niet wist dat ik ze had/heb. Geleerd om weer naar mijn gevoel te kunnen luisteren en te uiten.

Openheid, eerlijkheid en gevoelens… het mag er zijn ook tijdens de sessies.