Voetreflex massage

Stimuleer het zelfhelend vermogen van het lichaam naar gezondheid en vitaliteit

De Binnenwereldmethode©

Maak nu dé anti-burnout-move: kom voor eens en altijd uit in jouw eigen Veilige Haven.

🌱Stop met doorrennen vanuit je hoofd en ontdek hoe je vanuit balans tussen verstand en gevoel de kracht en energie krijgt om gedurfd bewust stappen te zetten. 
(waar je al een tijdje tegenaan hikt…)

Risico van ‘lopend hoofd’
Wanneer iemand enkel vanuit het hoofd leeft, dan gaat het lijf reageren. Er is een noodrem ingebouwd. Dat begint met vermoeidheid en onrust. Thuis maar ook op de werkvloer kan het ogenschijnlijk zijn dat je er wel bent, maar tegelijkertijd veel op de auto-pilot werkt. En je “afwezig doorrent”. Altijd klaarstaan voor anderen (op het werk en thuis), meningen wegslikken om kritiek te voorkomen. Het gevoel van ongemak wegrelativeren en bagatelliseren. Totdat je op een bepaald moment niet goed meer weet wat je voelt, wilt of nodig hebt. Omdat je er ‘niet bij kan komen’. En dan is de kans op uitvallen op het werk aanzienlijk. Of dat er lichamelijke klachten ontwikkelen. Een hoofdpijn die lang aanhoudt. Vermoeidheid die je niet uit je systeem krijgt.
Juist in die periode (en daarvoor), daar liggen de kansen, als Uturn. 

Eindresultaat
Van ‘afwezig doorrennen’ naar een bewuste proactieve pas op de plaats. Het opnieuw scherpstellen en inrichten van het contact met jezelf. Gevoel en emoties zijn een kompas en gaan we inzetten als richtingaanwijzer. Een wakkere staat van zijn waarbij er besef is van wat er leeft vanbinnen.

Als gevolg daarvan voelt je je wakker, voelt wat er in je leeft en je handelt hiernaar. Van zelftwijfel, naar weten wat goed voor je is. Met daarbij een plan en back-up van tools die daarbij ondersteunen als houvast. Gevoelens van zwaarte maken plaats voor gevoel van grip en zelfregie. Door het gevoelsleven meer de ruimte te geven, maak je andere keuzes, verdiepen relaties en sta je échter in het leven. Door de stimulans eigen keuzes te maken groeit je zelfvertrouwen en gevoel van autonomie. 

Binnenwereld trajectbeschrijving

Het stappenplan


🔑 Stap 1 De Verhelderfase– het identificeren van jouw knelpunten

Gedrag: Identificeren van het waarom je steeds maar jezelf voorbij blijft rennen.

Je haast je, rent en voelt een bepaalde onrust in je. Deze slik je weg, gaat nog harder werken en thuis ben je in de vrije momenten geneigd afleiding te zoeken. Je zoekt in oplossingen buiten jezelf. Je denkt in oplossing als een andere baan. Of misschien helpt het om wat minder te gaan werken? Of snel wat vrije dagen op te nemen.
Echter zijn dit oplossingen die helaas niet het gewenste effect hebben. Echt scherpstellen wat er nu speelt, lukt niet goed, omdat de drukte, vermoeidheid en gang van alledag het lijken over te nemen. En als je er wel wat verder over nadenkt, dan pieker je over wat collega’s en/of leidinggevende(n) ervan denken als je aangeeft hoe je ‘in de wedstrijd zit’.  Het denken draait verder. Bovenal wil je niemand tot last zijn en heeft met momenten de overtuiging dat het ‘wel overwaait’.

Met de Verheldertool ontdek jij de kern in dit alles.  We leggen de vinger op de zere plek wat direct ook een duidelijke doorkijk geeft naar jouw gewenste realiteit. Met deze tool doorbreken we het gevoel van moedeloosheid en murw zijn.

  • Wat maakt dat het in het heden niet loopt? Er voelt je murw omdat je niet weet waar je moet beginnen. Binnen de Verheldertool ga jij jouw gewenste toekomst scherpstellen. 
  • Het onbereikbare van jouw gewenste realiteit brengen we terug naar stap voor stap- zodat je nu direct een start kan gaan maken.
  • Je ervaart knelpunten die jou in de weg staan. Met de prikkelende vragen tijdens de coaching in stap 1 ga jij ervaren wat wel binnen jouw invloedssfeer ligt. 
  • Van de sluier die over jouw belevingswereld heen ligt, brengen we nu jouw realiteit in een helder licht, waardoor je kunt zien waar je naartoe wilt. 

Transformatie:  Deze stap geeft directe helderheid en inzicht. Dit brengt direct ruimte en geeft richting aan het traject. Dat geeft tegelijkertijd energie, omdat X weet waar aan te werken valt. Doel: concreet in beeld wat de huidige realiteit is en de gewenste realiteit. 


🔑  Stap 2  De veilige haven-module

In stap 1 heb je helderheid over jouw huidige én gewenste realiteit. Daarbij is het nu zaak daar ‘body’ aan te geven. Om gedrag bij te sturen ontvang je de Veilige Haven module, waarin je kennis en inzichten gaat opdoen, die verdieping en handvatten geven. Zodat de beweging naar een plan gemaakt kan worden. Dus van wat naar hoe. De tools uit de Veilige Haven module zullen op dagelijkse basis veerkracht geven.
Je  bent continue gehaast en voelt je opgejaagd en wanneer je alleen bent ervaar je een gevoel van leegte en voel je je ongelukkig. Met de tools en kennis binnen de Veilige Haven module ga je ervaren dat je behoefte hebt aan meer ‘mij- tijd’. Zodat je echt tot jezelf kan komen. Met mijn persoonlijke coaching vlechten we jouw proces aaneen, zodat je de inzichten kunt integreren.

Gedrag:  Inzicht en helderheid vertalen naar nieuwe wensen en doelen. 

Transformatie:  Verbinding kunnen maken met je eigen binnenwereld -inzichten opdoen en meer begrip voor jou als persoon.  


🔑 Stap 3 Ballast droppen

Bij het bijsturen van jouw eigen gedrag, komen er overtuigingen kijken. Overtuigingen gaan over al die zaken die je zeker denkt te weten over jezelf en over de wereld om je heen. Wat geloof je over jezelf? Wat geloof je over anderen?
Tijdens deze stap zoomen we in op wat er in de weg staat om van jouw huidige naar jouw gewenste realiteit te bewegen.

Gedrag:  Interpreteren van je eigen gedachten.

Transformatie: Zelf je gedachten kunnen beoordelen of ze passen bij de wensen en doelen die je wilt bereiken en een andere keuze maken waar nodig.

Welke overtuigingen heb je over jouw gewenste realiteit? Dient deze manier van kijken mij?  Zijn er gedachten die jou in de weg staan? Deze ballast leer je te interpreteren en te beoordelen wat er bij jou past en welke ballast je wilt droppen. 

Met de ballast-drop-fase verstevig je de brug van huidig naar gewenste realiteit. Rotte planken worden vervangen door nieuwe. Dit is een onderdeel in het proces dat we niet mogen overslaan. Want je bent wat je denkt.
Door hierover inzichtelijk te maken voor jezelf welke gedachten en overtuigingen er zijn die je belemmeren, krijg je daarbij de opdracht ze om te buigen. 
We gaan hier op een milde, speelse manier op in, zodat jouw zelfbegrip verder groeit en je vanuit zelfliefde ballast wat aan je hangt, kunt droppen.

Whether you think you can or you can’t, you’re always right.” – Henri Ford-


🔑 Stap 4 Hero plan- schrijf je eigen strijdplan als houvast.

Gedrag: Schrijf je eigen plan waarin je toewerkt naar het bereiken van  je eigen wensen en doelen.
Transformatie: Het vertrouwen en de houvast halen uit je eigen unieke plan om iedere dag te gaan  leven vanuit energie en rust om je eigen wensen en doelen waar te kunnen maken.

Op dit moment heb je al veel informatie ingewonnen op internet over zelfhulp en zelfontwikkeling. Echter bleef het veelal bij lezen. Je blijft er rondjes mee draaien en het voelt als een extra taak die je erbij hebt gekregen. Informatie zonder implementatie leidt tot frustratie. Actie is de key.
Middels het Hero-plan schrijf je jouw houvast, jouw actieplan. Omdat dit plan vanuit de juiste energie is geschreven, gaat het jou stap voor stap verder brengen. Op momenten dat je verzand in oud gedrag, pak je het erbij en kun je jezelf weer in diezelfde positieve, helpende vibe brengen. Er staan concrete actiepunten in die je op dagelijkse basis kunt toepassen en jouw veerkracht geven. En je ervaart met de Held-tool dat echte aandacht goud waard is. Deze tool werkt als booster, omdat het proces bij jou vanbinnen nu handen en voeten heeft gekregen. 


Het traject – hoe ziet het eruit?

Binnen dit traject krijg je persoonlijke aandacht van mij waarbij je zeker weet dat je tot resultaten gaat komen. Als je vastloopt is er altijd de mogelijkheid tot sparren.

Daarnaast krijg je kennis-, experimenteer- en inspiratiemateriaal zodat jouw proces volop in beweging blijft. Ik help je bij het zetten van de juiste stappen in deze periode. Voor nu èn voor een duurzame verandering voor jouzelf. 

Bonussen

👉’n Gezonde booster aan de start van het traject.

👉Follow up: Zijn we nog op koers? Nazorggesprek, 2 maanden na de laatste coaching sessie

→ We doen het samen, kijken naar mogelijkheden die jij zelf momenteel niet ziet.

Reviews

Voetreflexmassages:

Jolanda
Ik kwam voor een ontspannende ervaring. Door jouw rustige houding wist je mij direct op mijn gemak te stellen, daarnaast was de behandeling erg prettig. Ik voelde tijdens de behandeling van alles gebeuren en toen we dit naderhand bespraken kwamen de reacties overeen met jouw bevindingen. Een ontspannende behandeling. Ik kom zeker bij je terug.

Coaching – de Binnenwereldmethode:

Marian
In mijn zoektocht om weer meer terug naar mijn gevoel te gaan kwam ik via Linkedln Janneke haar teksten tegen. Wauw!! was het eerst dat ik dacht, haar heb ik nodig!

En met succes, ik voel weer en durf er ook op te vertrouwen.

V
Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Dankjewel! Het zijn niet veel woorden maar wel zeer gemeend.

S

Verbaasd was ik wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken.

Ik heb de sessies met Janneke als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij echt ondersteund om het pad te bewandelen en mezelf weer te vinden.

Meer dan dat, ik geef mezelf nu de ruimte om te ontdekken en dingen van mezelf te ontwikkelen. Waarvan ik niet wist dat ik ze had/heb. Geleerd om weer naar mijn gevoel te kunnen luisteren en te uiten.

Openheid, eerlijkheid en gevoelens… het mag er zijn ook tijdens de sessies.

 

 

 

Boost je gezondheid met: