Je beter voelen, schakelen en merken dat het makkelijker gaat…

Gisteren had ik zo’n dag dat de hoofdpijn verstorend werkte. Positief van geest maar moe door de hoofdpijn. Toch wist ik dat ik mijn stemming en energie nu niet wilde laten omslaan naar het negatieve. Want dan komt er meer van. Zo merkte ik gisteren al direct die geleide schaal. Ik was na het eten even op bed gaan liggen, kort een oppepper met een gezonde maaltijd in mijn maag.

Toen mijn eega ging voetballen, hielp ik nog even met de kinderen naar bed brengen. Mijn geduld was niet optimaal, ik wilde graag even chillen en daarna vroeg naar bed. Maar, zoals je wellicht zelf ook herkent, is dat kinderen dat aanvoelen. Dat ze niet helemaal jouw aandacht hebben. Ze komen de aandacht daarom vragen. Hebben ze goed ook! En dat maakte het een terugkeer van naar beneden komen, met de hele trukendoos die tevoorschijn werd gehaald. En toen bedacht ik me, dit is wat er gebeurd! Ik heb er negatieve, vermoeide gedachten over en dat is wat ik aantrek. Ai, wat een eyeopener. Ik zette de aantrekkingskracht niet in ons voordeel is, dat was duidelijk!

Toen heb ik bewust hen allebei een moment volwaardige aandacht gegeven. Wat op dat moment natuurlijk voor ons allebei goed voelde, omdat het echt was! En daarna was de rust wedergekeerd. Ik kon even chillen en toch nog vroeg naar bed.

Herken je dat? Ik merk dat ik het soms ook wel confronterend vind, dat de bal op deze manier volop bij mezelf ligt. En aan de andere kant zijn de mogelijkheden eindeloos! Hoe werkt deze aantrekkingskracht?

Al met al leer ik dus elke dag weer hoe de Wet van de liefde werkt. Als ik mij focus op gevoelens en gedachten dat iets lastig is en toch wel vermoeiend zou lopen. Dan is dat wat ik aantrek. Totdat ik besefte dat ik dat zelf kon omdraaien.
Mijn moeder zei het laatst ook, we leren elke dag weer bij. En dat helemaal zo toch? En ik merk dat ik daar ook erg naar snak, dingen leren, ontwikkelen, persoonlijke groei. De bal volop in beweging houden.

En dat gun en verlang ik ook met de mensen met wie ik werk binnen de coaching. Dat ze aha-momenten ervaren, ontdekkingen doen die het leven wat lichter kunnen maken. Voelen dat ze leven! Belevingen dat positief kijken echt de moeite waard is. Volop vertrouwen is wat ik voel. Dat wens ik door te geven. Want het magnetische veld wat we allemaal om ons heen hebben, verdiend het om positief geladen te zijn. Want wat nou als de wet van de aantrekkingskracht zich ineens manifesteert in je leven? Wat als ineens alles wat je wenst op je afkomt? Dan zou het leven toch een groot feest zijn?

Wat nou als het lukt? Waar je aan denkt, dat is wat het leven je brengt.

janneke

Related Posts

Maak een U-turn!

Mannen of vrouwen?

Nazomerplannen

Hartestem of harde stem

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boost je gezondheid met:

Reviews

Marian
In mijn zoektocht om weer meer terug naar mijn gevoel te gaan kwam ik via Linkedln Janneke haar teksten tegen. Wauw!! was het eerst dat ik dacht, haar heb ik nodig!

En met succes, ik voel weer en durf er ook op te vertrouwen. Mijn binnenwereld is er

een stuk mooier van geworden.

V
Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Dankjewel! Het zijn niet veel woorden maar wel zeer gemeend.

S

Verbaasd was ik wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken.

Ik heb de sessies met Janneke als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij echt ondersteund om het pad te bewandelen en mezelf weer te vinden.

Meer dan dat, ik geef mezelf nu de ruimte om te ontdekken en dingen van mezelf te ontwikkelen. Waarvan ik niet wist dat ik ze had/heb. Geleerd om weer naar mijn gevoel te kunnen luisteren en te uiten.

Openheid, eerlijkheid en gevoelens… het mag er zijn ook tijdens de sessies.