Nazomerplannen

Het eind van de zomer komt eraan….Na een periode van ruimte en rust, merk ik dat ik ook weer toe ben aan structuur en ritme. Ik vind de zomervakantie ook altijd wel weer intens. Nu thuis weer terug naar programma van school, werk, sport, de boodschappen. Met daarbij ook momenten tussendoor voor mezelf. Om de lijnen uit te zetten. Doelen te stellen, plannen te maken, te kijken wat ik zelf wil de komende tijd.

Tijdens deze zomervakantie heb ik meer dan voorheen gemerkt hoe belangrijk je mindset is. En hoe waardevol het is daar echte aandacht aan te besteden. Even een rondje lopen en tot jezelf komen. Een kort moment mediteren tussendoor. Uitgebreid douchen en de aandacht terugbrengen naar je lichaam. Focus op positieve dingen en ervaringen.

Juist nu we omschakelen, van zomervakantie is het goed jezelf de vraag te stellen: stel ik me reactief of pro-actief op? Reactief, dan ben je geneigd om in te stappen waar je voor de zomer gebleven bent. Je pakt de boel weer op, hobbelt door, waar het rennen en haasten ook weer bij horen. Met momenten van zelftwijfel, piekeren..
Reagerend op de afspraken in de agenda en verwachtingen van anderen. Met vragen aan zichzelf waar ze zichzelf verloren zijn onderweg en je weer regelmatig momenten ervaart als “lopend hoofd”. Het denken neemt het weer volop over.
Weinig sparkle, weinig energie.

Vanuit een pro-actieve houding denk je een aantal stappen vooruit en bouw je tijd en ruimte in voor jezelf. Bij veel mensen zie en hoor ik dat de vraagtekens komen wanneer er tijd is. Wat wil ik zelf? Waar voel ik me prettig bij? Waar liggen mijn behoeften? Wanneer je hoofd vanuit overtuigingen en ingesleten gedachtepatronen, het overneemt, is het moeilijk om naar je gevoelsleven af te dalen. Merk je daar enige moeite, dan is dat het signaal waar je naar luisteren mag.

🔰Tijd voor aandacht aan jezelf. Bewust voelen dat jij degene bent die de keuzes maakt. Je weer vaker moet lachen, je voelt dat het klopt. Je voelt dat je hoofd en hart weer meer gaan samenwerken. Zodat de energie weer kan gaan stromen. Zie je het voor je?

🌱Binnenkort start de volgende ronde met de Binnenwereldmethode, een holistisch programma voor mensen die het anders willen. Als je weer dichter bij jezelf wilt komen én je voelt dat er meer inzit.

Jij kan er ook één van zijn.
Wil je weten of dit programma iets voor jou is en wat het inhoudt, stuur me een berichtje en ik stuur je meer informatie.

janneke

Related Posts

Maak een U-turn!

Mannen of vrouwen?

Hartestem of harde stem

Je beter voelen, schakelen en merken dat het makkelijker gaat…

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews

Voetreflexmassages:

Jolanda
Ik kwam voor een ontspannende ervaring. Door jouw rustige houding wist je mij direct op mijn gemak te stellen, daarnaast was de behandeling erg prettig. Ik voelde tijdens de behandeling van alles gebeuren en toen we dit naderhand bespraken kwamen de reacties overeen met jouw bevindingen. Een ontspannende behandeling. Ik kom zeker bij je terug.

Coaching – de Binnenwereldmethode:

Marian
In mijn zoektocht om weer meer terug naar mijn gevoel te gaan kwam ik via Linkedln Janneke haar teksten tegen. Wauw!! was het eerst dat ik dacht, haar heb ik nodig!

En met succes, ik voel weer en durf er ook op te vertrouwen.

V
Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Dankjewel! Het zijn niet veel woorden maar wel zeer gemeend.

S

Verbaasd was ik wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken.

Ik heb de sessies met Janneke als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij echt ondersteund om het pad te bewandelen en mezelf weer te vinden.

Meer dan dat, ik geef mezelf nu de ruimte om te ontdekken en dingen van mezelf te ontwikkelen. Waarvan ik niet wist dat ik ze had/heb. Geleerd om weer naar mijn gevoel te kunnen luisteren en te uiten.

Openheid, eerlijkheid en gevoelens… het mag er zijn ook tijdens de sessies.

 

 

 

Boost je gezondheid met: