Mannen of vrouwen?

Het is sowieso een thema merk ik (deze vraag), richt je je als coach op vrouwen of mannen. Dat is een vraag die ik regelmatig krijg.
Allebei zeg ik dan. Want als we het hebben over het kernthema binnen de coaching- het prettiger in je vel zitten, meer balans voelen tussen hoofd en hart. Voelen waar je behoeftes liggen. Stoppen met doorrennen vanuit een ‘lopend brein’, dan ben ik ervan overtuigd dat dit een thema is dat voor iedereen opgaat.

Is het niet voor iedereen herkenbaar dat je je soms geleefd voelt? Dat je merkt dat de verwachtingen, agenda, drukte van werk, afspraken, sociaal verkeer met vrienden, familie, verjaardagen, maakt dat we op de automatische piloot schieten. Dat we gaan jagen en aan het eind van de dag ons wat murv voelen. Herken je dat? Je voelt je wat dof in je hoofd en wat lichte hoofdpijn misschien.. het echte voelen van je behoeftes lijkt ver weg te zijn.

Juist in deze tijd, wanneer je ook in vrije tijd de telefoon grijpt om te scrollen, nog even wat nieuws via nu.nl, alle sociale media af… Je hoofd loopt verder vol met prikkels en informatie. Teveel om te verwerken zou je haast denken.

“Achteraf gezien was ik al jaren een wandelend hoofd”, vertelt iemand me. “Ik sliep slecht, was alleen maar aan het rennen en pleasen, had net een nieuwe baan in een wijkteam en voelde mij erg verantwoordelijk voor mijn werk. Toen kwam de mokerslag. Mijn lichaam wilde niet meer.”

Dit is een thema dat breder leeft, breder speelt. Ook mannen kunnen er zeer bij gebaat zijn af te dalen naar hun gevoel. Want wanneer je vanuit jouw Binnenwereld (hoofd, hart, intuitie, alles wat er bij je vanbinnen aanwezig is..) in verbinding kunt staan, dan liggen de kansen voor het oprapen. En dit valt uiteraard ook wederom breed te interpreteren- op liefdesgebied, qua werk, in relaties, etc.

Win-win lijkt me toch?!

janneke

Related Posts

Maak een U-turn!

Nazomerplannen

Hartestem of harde stem

Je beter voelen, schakelen en merken dat het makkelijker gaat…

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews

Voetreflexmassages:

Jolanda
Ik kwam voor een ontspannende ervaring. Door jouw rustige houding wist je mij direct op mijn gemak te stellen, daarnaast was de behandeling erg prettig. Ik voelde tijdens de behandeling van alles gebeuren en toen we dit naderhand bespraken kwamen de reacties overeen met jouw bevindingen. Een ontspannende behandeling. Ik kom zeker bij je terug.

Coaching – de Binnenwereldmethode:

Marian
In mijn zoektocht om weer meer terug naar mijn gevoel te gaan kwam ik via Linkedln Janneke haar teksten tegen. Wauw!! was het eerst dat ik dacht, haar heb ik nodig!

En met succes, ik voel weer en durf er ook op te vertrouwen.

V
Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Dankjewel! Het zijn niet veel woorden maar wel zeer gemeend.

S

Verbaasd was ik wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken.

Ik heb de sessies met Janneke als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij echt ondersteund om het pad te bewandelen en mezelf weer te vinden.

Meer dan dat, ik geef mezelf nu de ruimte om te ontdekken en dingen van mezelf te ontwikkelen. Waarvan ik niet wist dat ik ze had/heb. Geleerd om weer naar mijn gevoel te kunnen luisteren en te uiten.

Openheid, eerlijkheid en gevoelens… het mag er zijn ook tijdens de sessies.

 

 

 

Boost je gezondheid met: