Van comfort naar groei & trots!

Oeh wat spannend! Moet ik dit wel doen? Jakkes, die kriebels, zal ik me terugtrekken? Geldt dat niet voor veel onbekende keuzes die je maakt gedurende de jaren, dat deze gedachten door je heengingen?😱

Een moment echt vrijmaken voor jezelf- toch voor die baan gaan die al van een afstandje steeds jouw aandacht vraagt- contact opnemen met iemand waar je tegenop kijkt.

Zo had ik dat een tijdje terug met de sprong die ik wilde wagen om voor mezelf te beginnen. Ik ben en was overtuigd dat ik dit kon, maar toch stelde ik het maanden uit. Wat zeg ik, als ik eerlijk ben, jaren! Toch ben ik uit mijn comfort gestapt. Doodeng, maar een van de beste keuzes ooit! 💪 En ik heb gaandeweg ook hulp gezocht om tot groei en keuzes te komen.

Deze enge spannende dingen leveren vaak het meeste op, toch? 💚 Want wanneer iets doodeng is en je het tóch doet, dit jou een gevoel van trots over jezelf brengt, dat zó lekker voelt!
Want is het vaak niet spannender dat het wél goed gaat, dat het wél lukt? Dat je een nieuw pad opgaat en het je goed afgaat?
Ik weet hoe het voelt hoor. Je brein is immers geprogrammeerd om ons te beschermen en gaat onbekend terrein dus graag uit de weg.

Hoe zou het voelen als je er iedere dag voor kiest om te kiezen voor commitment i.p.v. comfort. Voor groei i.p.v. stilstaan….

Jezelf uitdagen (ook met hulp!) is toch wat we allemaal willen? Om stappen te zetten, onze blinde vlekken op te sporen. Daar hebben we allemaal wel eens steun bij nodig. Dat is juist krachtig als je weet dat je dat nodig hebt, om verder te komen. Dichterbij jouw eigen geluk, dichter bij leven vanuit jouw unieke Binnenwereld.

Wat wil jij heel graag, maar blijf je uitstellen?
#watalshetlukt?

Ik heb expres de onderstaande speech van Nelson Mandela weer op het grote prikbord in onze keuken gehangen. Als pure reminder. De inaugurele Rede van Nelson Mandela uit jaar 1994.

janneke

Related Posts

Maak een U-turn!

Mannen of vrouwen?

Nazomerplannen

Hartestem of harde stem

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boost je gezondheid met:

Reviews

Marian
In mijn zoektocht om weer meer terug naar mijn gevoel te gaan kwam ik via Linkedln Janneke haar teksten tegen. Wauw!! was het eerst dat ik dacht, haar heb ik nodig!

En met succes, ik voel weer en durf er ook op te vertrouwen. Mijn binnenwereld is er

een stuk mooier van geworden.

V
Janneke heeft mijn ogen geopend voor wat ik nu eigenlijk écht zelf wil. Ze heeft mij ook op weg geholpen om het pad uit te stippelen om daar te komen en om mijn bezwaren hierbij te overwinnen. Dankjewel! Het zijn niet veel woorden maar wel zeer gemeend.

S

Verbaasd was ik wat je in zo’n korte tijd kunt bereiken.

Ik heb de sessies met Janneke als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij echt ondersteund om het pad te bewandelen en mezelf weer te vinden.

Meer dan dat, ik geef mezelf nu de ruimte om te ontdekken en dingen van mezelf te ontwikkelen. Waarvan ik niet wist dat ik ze had/heb. Geleerd om weer naar mijn gevoel te kunnen luisteren en te uiten.

Openheid, eerlijkheid en gevoelens… het mag er zijn ook tijdens de sessies.